Előfizetői tartalom

Rövidesen búcsú a főtiszti és főtisztviselői kartól - költségvetési okok

Portfolio
Költségvetési okok miatt fél éven belül megszűnhet a 150 fős magyar főtiszti kar, illetve a közigazgatásban a 300 fős főtisztviselői kar - írja kormányzati forrásokra hivatkozva a szombati Népszabadság. A döntés hátterében takarékossági megfontolások húzódnak meg. A potenciális spórolás összegéről egyelőre nincs információ. A közigazgatás-rendészeti elit tagjainak egy része valószínűleg idő előtti nyugdíjazását kéri.

A lap információi szerint a kormány előterjesztést készít a rendőrség, a határőrség, a vámőrség és a titkosszolgálatok hivatásos állományú tagjaiból még az Orbán-kormány idején felállított központi tiszti kar feloszlatására, melyről ezekben a körökben már tényként beszélnek. A döntés személyenként eltérő nagyságú, de bizonyára több tízezer forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés