Előfizetői tartalom

Nincs megállás: meddig száguld az infláció, mit lép hétfőn az MNB? (2.)

Portfolio
Nincs megállás az inflációemelkedésben októberben sem, sőt a pénzromlási ütem csúcsa bőven 8% fölé emelkedhet a jövő év első harmadában, ennek nyomán novemberben (még) a Magyar Nemzeti Bank sem pihenhet a kamatemelési sorozatot tekintve - ez derül ki a portfolio.hu által ma délután 14 hazai és külföldi piaci szereplő megkérdezésével végzett felmérésből. A szakértők válaszai alapján az éves alapú pénzromlási ütem a szeptemberi 5.9%-ról októberben 6.2%-ra emelkedett, az inflációs hullám pedig jövő év február-április környékén 8.3% körül tetőzhet.

A KSH holnap reggel 9-kor teszi közzé az októberi fogyasztói árstatisztikákat, csütörtökön pedig a kamatpálya alakulását szintén érdemben befolyásoló szeptemberi bérstatisztikák alakulása jelenik meg. Ezen adatok pontos ismeretének hiányában is a választ adók túlnyomó többsége 25 bp-os kamatemelésre számít a jövő hétfői kamatmeghatározó Monetáris Tanács ülésen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés