Előfizetői tartalom

Visszaállamosítási szándék a régióban

Portfolio
A szlovák kormány a reptér-magánosítás felfüggesztése után vizsgálat alá akar vonni egy másik "gyanús körülmények közt véghez vitt privatizációt is" - derült ki Robert Fico napokban tartott sajtótájékoztatójából. A Slovenské Elektrárne (SE) 66 százalékos csomagját a még 2004-ben Dzurinda-kabinet értékesítette 840 millió euróért.

Szlovák lapértesülések szerint a kormány akcióját az a tény váltotta ki, hogy a szerződés értelmében 2007 és 2010 között az SE-ben ily módon tulajdont szerző olasz ENEL-nek nem kell osztalékot fizetnie. Ez az államkasszának mintegy 20 milliárd koronás (nagyjából 145 milliárd forint) kiesést okoz. Tisztázatlannak találja ezen felül a kormány a Gabèíkovo duzzasztógát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés