Előfizetői tartalom

Szokatlanul megosztott volt a Monetáris Tanács - ki mivel érvelt?

Portfolio
A Monetáris Tanács legutóbbi, október 24-i ülésén a kamat szinten tartására (7.75%), annak 25 és 50 bp-tal történő emelésére hangzott el javaslat. A jelen lévő 12 tag közül a szinten tartást 3, a 25 bázispontos kamatemelést 7, az 50 bázispontos kamatemelést pedig 2 tag támogatta. Így a testület a jegybanki alapkamat 8 százalékos szintre emelése mellett döntött - derül ki az ülésről készített, ma közzétett rövidített jegyzőkönyvből. Az, hogy három alternatíváról szavaztak a tagok, már ismert volt és a testület szokatlan, de nem teljesen váratlan megosztottságát mutatja. Idén eddig csupán júniusban szavaztak három kamatdöntési alternatíváról a tagok.

Kapcsolódó cikkünk2006.10.24 14:38 Járai: három alternatíváról szavazott a Monetáris TanácsAz októberi döntésnél a tagok között egyetértés volt abban a tekintetben, hogy a forint befektetések megítélése az utóbbi időszakban javult. Ebben az MNB eddigi kamatemelési mellett a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának általános növekedése és a stabilizációs csomag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés