Előfizetői tartalom

K+F központot alapít ma Budapesten az Audi, komoly tervek kilátásban

Portfolio
Az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, a ma Magyarországra látogató Martin Winterkorn aláírja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Audi Kutató-Fejlesztő Intézet alapító okiratát, melyet évente mintegy 350 ezer eurós megbízásokkal láthat el az ingolstadti Audi AG és a győri vállalat - írja a Világgazdaság. Ez a lépés az idő rövidsége miatt bizonyára nem annak köszönhető, hogy a kormány szerdán bejelentette: enged Magyarország legnagyobb exportőre javaslatának és a szolidaritási adó alapjából levonhatók lesznek a K+F kiadások. A kormány által tett engedmény azonban elősegíti, hogy az Audi továbbra is komoly beruházásokba gondolkodjon hazánkban.

Winterkorn Gyurcsány Ferenccel is tárgyal a mai délelőtt során. A lap szerint a kormány és a multinacionális vállalat közötti megállapodás lényegében megszületett, melynek egyik eleme a kabinet által tett fenti engedmény. Emellett az Audi egyedi kormánydöntéshez kötődő beruházási támogatást is kap (az összeg a döntést követő hat héttel válik ismertté, ennek jellege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés