Előfizetői tartalom

Jelentősen lassuló infláció Szlovákiában - mégis kamatemelés jöhet?

Portfolio
Közel 1 százalékponttal lassult a szlovák infláció októberben a megelőző hónaphoz képest, és ezzel az elmúlt két hónapban közel másfél százalékkal mérséklődött. Havi szinten mindössze 0.2 százalékos árdrágulást regisztrált a szlovák statisztikai hivatal októberben, ami az előző év azonos időszakához képest 3.7 százalékos pénzromlást jelent. Közeledik tehát a szlovák infláció az euróbevezetés követelményeként meghatározott referenciaértékhez, ugyanakkor még mindig jóval felette van.

A maginfláció októberben 0.1 százalékos volt, éves bázison ez 2.4 százalékos ütemet jelez.Októberben az inflációt felfelé húzta az egészségügyhez köthető árak 15 százalékos éves növekedése valamint a közszolgáltatások 9.4 százalékos drágulása. Ennek ellenében hatott a telekommunikációs árak 4.1, illetve az üzemanyagárak hasonló ütemű csökkenése. Elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés