FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Nem javult a külkereskedelmi mérleg

Portfolio
Szeptemberben az előzetes adatok szerint 116 millió eurónyi hiány halmozódott fel a külkereskedelmi mérlegben, ami az egy évvel korábbi szintnek felel meg. Az export és az import növekedési üteme egyaránt kisebb lett a korábbi hónapokban tapasztaltnál: a két számjegyű éves dinamika helyett mindössze 6,5 százalékos volt a növekedés mindkét relációban.

Érdemes megjegyezni, hogy az első felülvizsgálat során a Központi Statisztikai Hivatal többnyire felfelé szokta korrigálni az adatokat, különösen az export esetében.Ezzel együtt a külkereskedelmi forgalom bővülése megtorpant, ám a külső konjunktúra és a kedvező rendelésállományi adatok alapján úgy sejthető, hogy a jelenség ideiglenes, nincs összefüggésben a kiigazítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés