FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Lámfalussy: rögös út áll előttünk, de nincs más választásunk

Portfolio
"Tökéletesen meg vagyok győződve arról, hogy a kicsi is nagyon nyitott Magyarországnak az euró-bevezetés az egyetlen ésszerű választás"- jelentette ki Lámfalussy Sándor, az Európai Monetáris Intézet volt elnöke a Figyelő és a Heti Válasz mai közös, az euró-bevezetésével kapcsolatos konferenciáján. "Ennek a célnak az elérése enyhén szólva rögös lesz", de "az euró-bevezetés perspektívája nélkül az előttünk álló reformok még inkább fájdalmasak lennének" (pl. nagy árfolyam-ingadozások) - tette hozzá.

"Az országnak meg kell birkóznia az államháztartás katasztrofális helyzetét kiváltó tényezőkkel" - figyelmeztetett. A pénzcseréhez vezető úton a konstruktív társadalmi párbeszédnek kiemelt jelentősége van - hangsúlyozta. Lámfalussy közvetve a magyar fejleményekre utalva a múltbeli tapasztalatokat elevenítette fel, melyek közül három fontos tapasztalat: 1.) az egyszeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés