FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Kupa: azt se tudják, mit akarunk - azonnal államosítanám az egészségügyet

Portfolio
"Nem távolodtunk el, de semmivel sem közeledtünk az euróhoz" az utóbbi időkben - reagált Kupa Mihály, volt pénzügyminiszter Veres János rövid, optimista hangvételű összefoglalójára a Figyelő és a Heti Válasz mai közös, az euró bevezetésével kapcsolatos konferenciáján. Kupa kijelentette: "társadalmi párbeszéd nincs, a társadalom azt se tudja, hogy mit akarunk" (miért van szükség az euróra, milyen előnyökkel jár, illetve miért kellenek a megszorítások). Ha hiányzik a párbeszéd és a piaci szereplők bizonytalanok a pénzcsere végrehajthatóságában, akkor ezek késleltethetik a pénzcsere bekövetkeztének időpontját - figyelmeztetett.

A Centrum Párt elnöke szerint a potyautasok tömege (adót- és járulékot nem fizetők) és az adófizetési morál komoly probléma ma Magyarországon. "Fontos lenne az adótudatosságot felerősíteni a társadalomban" - szögezte le. Kupa szerint a kormány által végrehajtott adóemelés bizonyos szempontból helyes volt, pl. az SZJA-rendszert részben helyrehozza. A volt pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés