Előfizetői tartalom

Hernádi: racionálisan gondolkodva nem Budapesten lenne a MOL-csoport székhelye

Portfolio
"Ha (csak) racionalitáson alapulna, akkor úgy döntenék, hogy ne Budapesten legyen a MOL-csoport székhelye - jelentette ki Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Figyelő és a Heti Válasz mai közös, az euró bevezetésével kapcsolatos konferenciájának vállalatvezetőkkel tartott panelbeszélgetésén. "Nagyon vigyázni kell arra, hogy lesznek-e még 10 év múlva nemzetközi vállalatcsoportok Budapesten" - hívta fel a figyelmet, majd hozzátette: ma költségben nem állunk jól, de másban nincs nagy probléma.

Az euró-bevezetés témakörében jelezte: a MOL-nak évente kb. 1 millió eurót, azaz kis összeget jelent a tiszta konverziós költség az euró hiánya miatt (pl. szlovákiai kereskedelmi kapcsolatok). Hozzátette: minimális a bevételek fedezési igénye, mert a természetes fedezettség magas. Egy felmérés alapján a tranzakciós költségeket az egész nemzetgazdaságra kivetítve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés