FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Haladékot kapnak a nyugdíjasok márciusig

Portfolio
A jogalkotás késlekedése miatt két hónap haladékot kapnak a nyugdíjasok az ellátás mellett végzett munka utáni járulék fizetése alól. A nemrégiben a kormány által elfogadásra került eredeti tervezet szerint január elsejétől nyolc és fél százalékot kellett volna kötelezően fizetni, a legfrissebb döntés nyomán azonban a jogszabály csak március elsejétől lép hatályba - írja a Magyar Hírlap.

Egy korábbi alkotmánybírósági határozat szerint amennyiben valamilyen adószigorításról döntenek a parlamentben, annak legkésőbb a hatályba lépése előtti negyvenötödik napon kihirdetésre kell kerülnie. Így a kormány tervezete amúgy is leghamarabb februárban léphetett volna életbe. Ezért született döntés arról, hogy a közterheket kötelezően csak március elsejétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés