FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Bod Péter Ákos: "a muszájt a magyar ember megérti"

Portfolio
Új hangvétel kell a kormányzati kommunikációban; most isszuk meg annak a levét, hogy korábban nem beszélt világosan a politikai vezetés az euró-bevezetéssel kötelezően együtt járó következményekről (fel kell adni a forintot, le kell faragni a deficitet) - jelentette ki Bod Péter Ákos a Figyelő és a Heti Válasz mai közös, az euró bevezetésével kapcsolatos konferenciáján. "Ez egy muszáj-folyamat", ... "a muszájt a magyar ember megérti" - tette hozzá. Az egyetemi tanár felhívta a figyelmet, hogy a konvergencia-program nem az euró miatt, hanem a Stabilitási és Növekedési Paktum miatt kell, ami persze szolgálja az euró-bevezetést is.

A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke szerint nem kerültünk közelebb és jövőre sem fogunk közelebb kerülni az euró-bevezetéshez (pl. az államháztartás elsődleges egyenlege jövőre is deficitet mutat), ezért kijelentette: ez egy "divergencia-terv". A magyar gazdaság növekedési üteme vissza fog esni még a lomha Európához képest is, az adóversenyben hátracsúszunk és az Audi-ügy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés