FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

5 hónapos minimumon a külker deficit az USA-ban (2.)

Portfolio
A várakozásoknál jobban mérséklődött az amerikai külkereskedelmi deficit szeptemberben. Az augusztusi 69 milliárd után szeptemberre 64.3 milliárd dollárnyi hiányt jelentett az árumérlegben az amerikai Kereskedelmi Minisztérium. Szeptemberben az export új csúcsra emelkedett, miután 0.5 százalékkal bővült a megelőző hónaphoz képest, míg az import 2.1 százalékkal csökkent.

Az elemzők arra számítottak, hogy az árumérleg hiánya 66 milliárdra mérséklődik. Az ennél nagyobb csökkenés annak köszönhető, hogy 5 hónap után először esett az importált olaj ára szeptemberben, amivel párhuzamosan a behozott mennyiség is csökkent, miközben az export szintje viszont emelkedett.Az olajimport csökkenése pedig besegített a teljes behozatal több mint 2 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés