FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

FT: nem a politika, hanem a gazdaság a nagy probléma

Portfolio
Az elmúlt hetek külföldi írásaival szembemenő kommentár jelent meg a Financial Times mai számában. A szerző (Anders Aslund, a Peterson Nemzetközi Gazdaságtani Intézet kutatója) úgy látja, hogy nem a mostanában tapasztalható politikai instabilitás a legnagyobb problémája Kelet-Közép-Európának (köztük Magyarországnak), hanem a gazdasági teljesítmény.

A régió országai az elmúlt 15 évben nem igazán faragtak a magas adóikból és nem vágták vissza szociális kiadásaikat. A helyzet kapcsán a Financial Times külön felhívja a figyelmet Kornai János 90-es évek eleji kifejezésére, a koraszülött jóléti államra. A jelenséget tulajdonképpen az egész EU-ra kiterjeszti, megjegyezve, hogy a gyenge gazdasági teljesítményre az alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés