FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

12 év után először demokrata többség az Alsóházban (2.)

Portfolio
Az előzetesen legvalószínűbbnek tartott forgatókönyv látszik megvalósulni az Egyesült Államokban tegnap tartott időközi választásokon, miután 12 év után először demokrata többség lehetséges az Alsóházban. A demokraták 24 székkel többet szereztek, mint az előző választások alkalmával, és ezzel a 435 székes Alsóházban sikerült megfordítaniuk az eddigi felosztást. A szintén most tartott a Szenátus egyharmadát érintő szavazásról még nem ismert a végeredmény.

Ahhoz, hogy a demokraták meg tudják fordítani a republikánus többséget a Szenátusban, a demokrata jelöltnek 6 helyen kell legyőznie ellenfelét. A jelenlegi állás szerint négy helyen sikerült ez a demoktratáknak, Tennesse államban ugyanis a republikánusoknak sikerült megtartani mind a három képviselőjüket. Így a demokratáknak ahhoz, hogy megszerezzék az 51 székes többséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés