FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Vártnál kissé kedvezőbb októberi egyenleg az államháztartásban

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által előre jelzett 62.8 milliárddal szemben 52.4 milliárd fornitos hiánnyal zárt az előzetes adatok szerint októberben az államháztartás (pénzorgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül). Ez elképzelhető, hogy a Gyurcsány-csomag intézkedéseinek vártnál kedvezőbb eredményeivel van összefüggésben, de a PM közleménye az okokról nem szól. A részletekre november 16-ig, a szokásos hóközi sajtótájékoztatóig várni kell.

Az államháztartáson belül csak a központi költségvetés zárt hiánnyal októberben, mely 61.7 milliárd forintot tett ki. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1.7, az elkülönített állami pénzalapok mérlegében 7.6 milliárd forint többlet keletkezett. Október végén az államháztartás idei első tíz havi pénzforgalmi hiánya 1509.6 milliárd forintot tett ki, ami a GDP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés