FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Négy ország húzza a globális autóipart

Portfolio
Bár számos fejlett autóiparral rendelkező országban várható még további növekedés a következő négy évben, az igazi áttörést Brazília, Oroszország, India és Kína fogja produkálni. A bűvös négyes fogja adni ugyanis az újautó-összeszerelés területén globális szinten bekövetkező növekedés több mint 40%-át, illetve a globális kapacitásbővülés 52%-át. Mi sem mutatja jobban e négy ország hatékonyságát, minthogy a legmeghatározóbb autógyártók világszerte az ő stratégiájukat másolják versenyelőnyük megtartása, illetve kiépítése érdekében - derül ki a PricewaterhouseCoopers "Globális Autóipari Pénzügyi Jelentés" című felméréséből.

Az elmúlt évek számos vállalati csődöt, gyárbezárásokat, illetve jelentős átszervezést hoztak az autóiparban. Jelentős szerkezeti átalakulás várható továbbá a teljes autóipari szegmens új piaci feltételekhez való igen lassú alkalmazkodása miatt is. Ide tartoznak a magas alapanyagárak, a csökkenő profit, valamint a tovább élesedő globális verseny. "Az említett négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés