Előfizetői tartalom

IEA: emelkedő célárfolyam az olajra

Portfolio
A tegnapi emelkedést követően ma nem változott érdemben a Brent típusú kőolaj decemberi határidős és spot árfolyama. A kismértékű emelkedés hátterében az állhat, hogy a világ legnagyobb kitermelőjének számító Szaúd-Arábia olajminisztere fenntartotta a lehetőségét egy jelentős kitermelés csökkentésnek a következő (december 14) OPEC ülésen. Tegnap a Nemzetközi Energia Ügynökség felfele módosította az olajárra vonatkozó várakozásait.

Az OPEC olajminisztere szerint a napi 1.2 millió hordós kitermeléscsökkentés nem teremtett egyensúlyt a piacon, ezért szükség lesz további beavatkozásokat eszközölni. A második legnagyobb OPEC kitermelő, Irán szerint ha az árfolyamok stabilizálódnak, nem lesz szükség a következő ülésen a kitermelés csökkentésére. A Brent típusú kőolaj decemberi határidős árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés