Előfizetői tartalom

Holnap tárgyal az egészségügyi intézményi reformról a kormány - mi tudható eddig?

Portfolio
Holnap kerül a kormány elé a gyógyítóágazat legkényesebb reformterve, amelyet az egészség- és az igazságügyi tárca valamint az államreformbizottság közösen készített az ellátórendszer fejlesztéséről - hívja fel a figyelmet a Világgazdaság. A lap előzetese szerint az biztos, hogy számos intézmény funkciója változik, csökken az aktív kórházi ágyszám, és nem kerülhetők el a kórházbezárások sem, de az átalakításra, bezárásra váró kórházak listája még nem készült el.

A tervek szerint januártól hozzáfognának a gyógyítóintézmény-rendszer átalakításához, amelyben jelentős szerep jut a regionális egészségügyi tanácsoknak (RET).Ezeknek a testületeknek kell elkészíteni a régiók egészségügyi kapacitásainak a tervét a törvény januárban tervezett bevezetésétől számított 20 napon belül. A lap szerint a legkritikusabb e tekintetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés