FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Folytatódó koncentráció - az erősebbek jobban bővülnek

Portfolio
Jelentősen növekedett a 100 legnagyobb cég által realizált GDP részaránya a tavalyi év során - derült ki az Ecostat legfrissebb kiadványából. Emellett a százas mezőnyön belül is folytatódó koncentráció volt megfigyelhető a tavalyi év során. A Top-100 listán szereplő cégek az országos GDP-hez 3757 milliárd forinttal járultak hozzá.

A 100 legnagyobb cég által előállított hozzáadott érték 12,7 százalékkal nőtt nominálisan 2005-ben, míg az előzetes adatok szerint a teljes vállalati szektorban 7,5 százalékkal bővült az új érték előállítása folyó áron. Érezhető tehát némi koncentráció a hozzáadott érték tekintetében, egyre növekszik a nagyvállalatok súlya. A Százak folyamatosan növekvő részaránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés