Előfizetői tartalom

Továbbra is bizalmatlan Brüsszel? Jóval magasabb a 2007-es büdzséhiány prognózisa (3.)

Portfolio
Az idei 10.1%-os GDP-arányos államháztartási hiány jövőre 7.4%-ra, 2008-ban 5.6%-ra csökkenhet Magyarországon - áll az Európai Bizottság félévente megjelenő, ma közzétett friss előrejelzésének hazánkra vonatkozó részében. A kormány a konvergencia-programban, illetve a 2007-es költségvetésben jövőre 6.8%-os deficitet (2008-ra 4.3%-os) jelzett előre, mely a szakértők szerint jelentős tartalékokat tartalmaz, azaz a jelenlegi kilátások alapján ennél alacsonyabb deficitszám alakulhat ki.

A testület részletes anyaga megjegyzi, hogy a deficitprognózisoknál még nem tudták figyelembe venni az időközben már benyújtott 2007-es költségvetésben foglaltakat. Az előrejelzésekben csupán olyan tervezett intézkedések becsült hatásait jelenítették meg, melyekről júliusban már döntött a Parlament (pl. adó-és járulékemelések). Ezek mellett olyan kiadás oldali intézkedéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés