Előfizetői tartalom

Fordulat jöhet az amerikai politikában - milyen hatása lesz ennek a piacokra?

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államokban holnap kezdődnek az időközi választások, aminek során a szenátorok posztjának egyharmadáról szavaznak az állampolgárok, valamint az Alsóház összes székét kiosztják. Annak ellenére, hogy az eddigi tapasztalatok szerint mérsékelt hatással van az ilyen "félidős választás" a piacokra, a kereskedőkben most mégis erősödött némileg az aggodalom, ezért a megszokottnál szorosabb figyelem övezheti majd a november 7-i eseményeket. Elemzők szerint a dollárpiacokon mérsékelt esés várható, ugyanúgy, ahogy az amerikai tőzsdék esetében is inkább a bizonytalanság jellemző a mai emelkedés mellett is (főként az egészségügyi, olajipari, valamint honvédelemben érdekelt cégek papírjainál lehet egy korrekció), viszont erősödő állampapír piacra (mérséklődő hozamok) lehet számítani.

Patthelyzet lesz?. A legutóbbi felmérések szerint az utóbbi 3 hónapban megerősödött Demokraták nyernék a választásokat. Egy múlthét végén publikálásra került felmérés szerint az ellenzéki párt jelenleg 47 százalékos támogatottságot élvez, amivel szemben a kormányzó Republikánusok 43 százaléknyi szavazatot tudnának szerezni. Ez leginkább a kormány teljesítményének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés