Előfizetői tartalom

100 dolláros jóslat az olaj árára

Portfolio
A hétvégén nem indítottak jelentős támadásokat a nigériai felkelők az olajlétesítmények ellen, így a befektetők félelmei enyhülhettek. A decemberi lejáratú WTI típusú kőolaj ára pénteken 2% körüli mértékben erősödött, ma reggel azonban ismét az 59 dolláros szint alá csúszott. Az OPEC elnöke a hét végén hangsúlyozta a további olajkitermelés csökkentés szükségességét az olajár 60 dolláros szinten tartása érdekében. Az elmúlt hónapokban tapasztalt olajáresés ellenére egyes szakértők szerint öt éven belül 100 dollárig mehet a fekete arany árfolyama.

Mi történik a piacon?. Az elmúlt héten a lagosi amerikai nagykövetség arra figyelmeztetett, hogy Nigériában a fegyveresek az olajlétesítmények bombatámadásába kezdhetnek. Ennek volt köszönhető a pénteki olajáremelkedés is, és ha jelentősebb mértékű kiesésre kerülne sor Nigériában ( a világ nyolcadik legnagyobb kitermelője) az a szakértők szerint az olaj árának további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés