Előfizetői tartalom

Több mint 5 éve legalacsonyabb munkanélküliség az USA-ban (2.)

Portfolio
A mai átfogó munkapiaci jelentésben találunk kedvezőtlen és optimizmusra okot adó adatokat is, összességében a piac egyelőre kedvezőnek ítélte a közzétett eredményeket. Egyik oldalon pozitív, hogy az amerikai munkanélküliség 2001 áprilisa óta legalacsonyabb értékét vette fel, októberben a ráta 4.4 százalékra zuhant az előző havi 4.6 százalékról. Másrészről azonban úgy látszik, folytatódott októberben az amerikai munkaerőpiacon megfigyelhető lassuló dinamizmus. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma ugyan tovább növekedett, azonban már második hónapja látható csökkenő ütemű bővülés.

A várakozásokat alulmúlóan 92 ezerrel nőtt a mezőgazdasági szektoron kívüli foglalkoztatottak száma, ami csökkenő bővülést jelent az előző hónaphoz képest (148 ezer), és kevesebb, mint a fele az azt megelőző hónapban regisztrált bővülésnek. A tavalyi harmadik negyedévben, illetve idén első negyedévben még havonta átlagosan több mint 170 ezerrel nőtt a munkahelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés