Előfizetői tartalom

Most még nem emelt kamatot az EKB (2.)

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem változtatott az EKB az európai irányadó kamatrátán mai ülése során. Az alapkamat így továbbra is 3.25 százalék maradt. Az előzetes gyűjtések alapján elemzők teljes összhangban vélték úgy, ma még nem születik döntés a monetáris kondíciók szigorításáról. A decemberi ülésre azonban a szakértők biztosra vesznek egy 25 bázispontos emelést.

Az eddigi tapasztalatok szerint az EKB kamatdöntői, elsősorban Jean-Claude Trichet elnök, a kamatemelés előtt fokozottan felhívja a figyelmet az inflációs kockázatokra, és azt kommunikálja, a jegybank "éberen" figyeli majd a pénzromlással kapcsolatos folyamatokat. Ezt a bizonyos szót pedig a jegybank elnök az elmúlt két hónapban többször is használta már.A kamatemelés melletti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés