Előfizetői tartalom

Fitch: kockázatok a magyar költségvetési pályában - egyre jobban kilógunk

Portfolio
Nagyjából elérhetőek a magyar kormány által a következő két évre kitűzött államháztartási hiánycélok (2007: 6.8%, 2008: 4.3% a GDP arányában, a közlemény 4.5%-ot tartalmaz 2008-ra) ugyanakkor az elmúlt fél évben nőttek a hiánytúllövéssel kapcsolatos kockázatok - állapítja meg a Fitch Ratings tegnap délután megjelent friss közleményében.

A legnagyobb európai hitelminősítő prognózisa szerint a magyar államadósság a GDP arányában idén 68.5%-ra emelkedhet, amely már jóval magasabb a többi, szintén BBB kategóriába sorolt 13 ország 33.5%-os átlagától. Sőt a Fitch ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a jelentős államháztartási hiánycsökkentés mellett is tovább nő a következő két évben az adósságráta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés