Előfizetői tartalom

Csökkenő foglalkoztatottság mellett erős fellendülés a feldolgozóiparban

Portfolio
Gyorsuló feldolgozóipari bővülést jelez a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság beszerzési menedzser indexe (BMI). Októberben 54.5 lett a mutató értéke, ami 1 százalékos növekedés az előző értékhez képest. Fontos kiemelni, hogy az októberi index meghaladja az előző három év azonos időszakaiban mért mutatók átlagát (52,1), az ágazat robosztus bővüléséről beszélhetünk tehát.

Látható még, hogy a 2006 január-októberi időszakra (54,2) nagyobb fellendülés látható, mint a megelőző három évben (átlag:51,3). Az idei év első tíz havi fellendülését meghaladó növekedés utoljára 2000-ben került regisztrálásra (55,5). Összességében tehát a feldolgozóipar októberi gyorsuló ütemű növekedése kedvező tendenciát mutat, összehasonlítva az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés