Előfizetői tartalom

Auth: mindenképpen szükség van további MNB-kamatemelésre

Portfolio
Mindenképpen szükséges kamatemelés ahhoz, hogy megőrizhessük az inflációs cél hitelességét - nyilatkozta még kedden Auth Henrik, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Bloombergnek, melyet ma közölt a hírügynökség. A Monetáris Tanács szigorúbb kamatpolitikát támogató "belső tagja" jelezte: az előrejelzési horizonton még mindig nem biztosított az árstabilitás elérhetősége (ez lényegében 2008-at jelent). Emellett az inflációmegugrás másodlagos hatásai és az inflációs várakozások emelkedése nagyon veszélyes folyamatok lehetnek, emiatt tenni kell valamit - jelentette ki Auth.

A Monetáris Tanács következő kamatmeghatározó ülése november 20-án lesz és ekkor jelenik meg a legfrissebb inflációs jelentés is. Az augusztusi jelentésben 2008-ra 4.2%-os éves átlagos inflációt és 4.4%-os maginflációt jelzett előre az MNB stáb alappályabeli előrejelzésében. Ez lényegesen magasabb a 3% (+/-1%pontos) középtávú inflációs célnál, amit a jegybank árstablitásként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés