Előfizetői tartalom

A nyugdíjvita folytatódik - az NDC bevezetése, mint taktikai lépés (Dr. Banyár József)

Portfolio
Érdeklődéssel figyelem a Portfolio.hu-n folyó vitát, és természetesen a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos jelenlegi történéseket. Szeretnék a vitának az NDC-t támogató a vonulatához kapcsolódni, hiszen - mint az már a témáról Mészáros Józseffel közösen írt, és 3 éve megjelent könyvünkből is kiderül - én magam is úgy gondolom, hogy az I. nyugdíjpillért NDC alapon kell átszervezni.

A stratégiai cél: a nyugdíjrendszer feltőkésítése. Az NDC rendszernek szerencsére nagyon sok pozitív tulajdonsága van (ezeket könyvünkben mi magunk is, de a vita eddigi hozzászólói is részletesen kifejtették), amelyek önmagukban is indokolttá és ésszerűvé teszik az I. pillér ilyen irányú átalakítását. Számomra azonban - ennek ellenére - az NDC rendszerre történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés