Előfizetői tartalom

Veres: 6.9%-os jövő évi pénzforgalmi hiány várható - fontos részletek (5.)

Portfolio
1753.2 milliárd forintos, azaz a GDP 6.9%-a lehet a jövő évi pénzforgalmi szemléletű államháztartási hiány, melyből 1653.0 milliárd forint lehet a központi költségvetés hiánya - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter hozzátette: összhangban a konvergencia-programmal, az uniós szempontból lényeges (eredményszemléletű ESA-95 szerinti) deficit a GDP 6.8%-át érheti el. Mindezen számoknál lényeges, hogy a költségvetés az idei évben vállalja át a Nemzeti Autópálya Zrt.-től a mintegy 350 milliárd forintos adósságot. Emiatt az idei évi pénzforgalmi szemléletű deficit a GDP 9.7%-át teszi ki, míg az eredményszemléletű hiány 10.1% lehet.

Veres kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy egyszerűen nem puhulhat fel a Parlamentnek beterjesztendő költségvetési verzió, mert az Magyarország számára káros következményekkel járhat. A pénzügyminiszter a mai tájékoztató után nyújtja be az Országgyűlés elnökének a 2007-es költségvetést, mely 2 hétig pihen a T. Házban. Tárgyalása két hét múlva csütörtökön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés