Előfizetői tartalom

Vártnál kedvezőbb bizalmi indexek az euró-zónából (2.)

Portfolio
A szeptemberi lefelé módosított 1.44-ről 1.42 pontra csökkent októberben az euró-zóna üzleti környezet-indexe, de még így is meghaladta az 1.40-es piaci konszenzust - tette közzé az Európai Bizottság. A szeptemberi érték 6 éves csúcsot jelentett, a csökkenés tehát várható volt, de az októberi érték még továbbra is dinamikus ipari termelésnövekedést jelez a harmadik negyedévre.

A bizottság egy másik, szintén most közzétett jelentése szerint a gazdasági hangulat-index a szeptemberi 109.3 pontról 110.3 pontra ugrott októberben, szemben a várt 109.4 pontos piaci konszenzussal. A váratlanul nagy emelkedés mögött a szolgáltatói szektor, a kiskereskedelmi és az ipari bizalmi alindexek emelkedése húzódik meg. A fogyasztói bizalmi alindex -8 ponton stagnált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés