Előfizetői tartalom

Egy harapós "kistigris": Szingapúr sikertörténete

Portfolio
Gazdaságpolitikai témakörben gyakori hivatkozási alapnak számít a dél-ázsiai térség négy országa, az úgynevezett kistigrisek. Bár a kifejezést más kontextusban is láthattuk már, eredetileg a kiemelkedő gazdasági növekedést mutató Dél-Korea, Hongkong, Tajvan és Szingapúr esetében használták először. A mostani cikkel induló sorozatunkban első körben a térség legkisebb országával, Szingapúrral foglalkozunk majd. Az ország bizonyos értelemben "Ázsia Svájca" is lehetne. A World Economic Forum versenyképességi listáján az ország hosszú évek óta az élmezőnyben szerepel, a 2006-07-es lista a világ ötödik legversenyképesebb gazdaságként említi. Az ország erőssége a fejlett infrastruktúra, a jól képzett munkaerő, a magas technikai felkészültség és innovációs képesség.

Svájc, csak máshogy. Szingapúr sok megközelítésben Ázsia Svájcának tekinthető. Vegyes lakossága ugyanúgy békében és toleranciában él, mint az az Alpokban elhelyezkedő országban látható, másrészről a dél-ázsiai térség egyik - ha nem az első - legfontosabb pénzügyi és kereskedelmi központja. Az elmúlt időszakban tapasztalt dinamikus felívelés az ázsiai térségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés