Előfizetői tartalom

Vártnak megfelelően enyhült az amerikai maginfláció (4.)

Portfolio
Enyhült az amerikai maginfláció az Egyesült Államokban. Az előző hónapban regisztrált 2.5 százalékos tizenegy éves csúcsról minimálisan 2.4 százalékra mérséklődött ugyanis a személyes fogyasztási kiadások magindikátora (core PCE-ráta) szeptemberre. Az év/év alapú core PCE-ráta mérséklődésének fő okaként a tavaly szeptemberi magas bázis tekinthető. Idén augusztus után a kilencedik hónapban is gyorsabban emelkedtek a személyes jövedelmek (0.5%-kal), mint a kiadások (0.1%-kal), inflációval korrigálva a reál fogyasztási kiadások egészséges ütemben, 0.4%-kal emelkedtek.

Kapcsolódó cikkünk2006.10.30 10:05 11 éves csúcsról enyhülhet az amerikai maginfláció - előzetesA személyes fogyasztási kiadások árindexe 0.3%-os csökkenést mutatott szeptemberben az augusztusi 0.3%-os emelkedés után, míg az élelmiszer- és energiaárak volatilis mozgását kiküszöbölő magindikátor 0.2 százalékos drágulást mutat. Ez utóbbi megegyezik az elemzői előrejelzésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés