Előfizetői tartalom

Rémisztő jövőkép: 7,000 milliárd dollárunkba kerülhet a klímaváltozás

Portfolio
7,000 milliárd dolláros GDP-csökkenést jelez előre az a jelentés, amely a brit Pénzügyminisztérium megrendelésére a globális felmelegedés várható gazdasági hatásait elemzi. A tanulmány drasztkus intézkedéseket javasol a klímaváltozás hatásainak tompítására, ugyanakkor a hétvégén nyilvánosságra hozott részletei azonnal felkorbácsolták a területen folyó vitát. A tanulmány elkészítése a Világbank korábbi vezető közgazdászának nevéhez fűződik, így ez a jelentés az első, ami nem elsősorban tudományos, hanem közgazdaságtani megközelítésben vizsgálja a globális klímaváltozás hatásait.

Lehangoló statisztikák, káros trendek. Változatlan kibocsátás mellett is súlyos hatások Változatlan kibocsátási ütem mellett az atmoszférában található káros gázok mennyisége az iparosodás korát megelőző szint duplájára nő, míg a jelenlegi trend alapján az elkövetkezendő ötven évben 2-3 Celsius fokkal nő a globális átlaghőmérséklet az 1850-es szinthez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés