Előfizetői tartalom

Mi történt a magyar gazdaságban idén eddig? - Foglaljuk össze

Portfolio
Az ipari termelés augusztusban 9%-kal nőtt, január-augusztusban átlagosan 10%-kal. Az építőipar kibocsátása augusztusban ismét csökkent, az első nyolc hónapban összességében 1.6%-kal. Augusztusban a mezőgazdaságban a növényi termékek eladása nőtt, de nyolchavi átlaga még nem éri el a tavalyi volumenét, mint ahogy az élő állatoké és állati termékeké sem. Az első nyolc hónapban az áruexport euróértéke 16%-kal, az importé 14%-kal emelkedett. A cserearány romlása ellenére a külkereskedelmi passzívum csökkent. Július-szeptemberben a foglalkoztatottak száma minimálisan, a munkanélkülieké 3%-kal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest, a munkanélküliségi ráta 7.5%-ra emelkedett. A reálkereset január-augusztusban 5.6%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az inflációs ráta az adó- és hatósági áremelések miatt megugrott, szeptemberben 5.9%-os pénzromlást mértek - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal ma kiadott összefoglalójában.

Ipari és építőipari fejlemények, mezőgazdasági termelés. Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 10.3%-kal, ezen belül augusztusban 9.0%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, tehát folytatódott az egyenletesnek mondható, előző éveknél gyorsabb növekedés. A külpiaci értékesítés január-augusztusban 14%-kal, a belföldi eladások 6.0%-kal emelkedtek. A hazai értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés