Előfizetői tartalom

Megfordult az erőteljes emelkedés az ipari termelői áraknál

Portfolio
A belföldi és exportár változás eredőjeként 2006. szeptemberben az ipari termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva 0.1%-kal, 2005. szeptemberhez képest 9%-kal nőttek - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. Az éves alapú áremelkedés az elmúlt hónapokban erőteljes, töretlen emelkedést mutatott, augusztusban 9.7%-os bővülés volt megfigyelhető. A belföldi termelői árak éves szintű növekedése továbbra is igen dinamikus, 10% feletti, míg az exportárak emelkedése a forint erősödésével párhuzamosan intenzív lassulást mutat.

Az ipar belföldi értékesítési árai szeptemberben az előző hónaphoz képest 0.8%-kal, a 2005. szeptemberivel összehasonlítva 11.4%-kal emelkedtek. Az ipar belföldi értékesítési árainak havi növekedési üteme szeptemberben jóval alacsonyabb volt az augusztusi értéknél (3.1%). A feldolgozóipari ágazatok belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest 0.1%-kal nőttek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés