Előfizetői tartalom

Optimistábbak a fogyasztók Amerikában

Portfolio
Az előzetesen jelzettnél és a várakozásoknál is optimistább fogyasztói hangulatról adott hírt a University of Michigan októberi felmérése alapján. A kutatásból készített fogyasztói bizalmi index 93,6 pontra módosult a felülvizsgálat során. Az előzetes jelentésben még 92.3 pontos indikátort publikált az egyetem. A mutató tavaly júniusban jelzett utoljára ennyire kedvező hangulatot.

Továbbra is elsősorban az üzemanyagárak csökkenése, illetve az amerikai tőzsdék remek teljesítménye fűti a fogyasztók optimizmusát.A részmutatókat vizsgálva is hasonló képet kapunk, mint az előzetes publikációban. A jelenlegi helyzet értékelésére vonatkozó index 107,3 pontra erősödött a 96.6 pontos szeptemberi értékéről. Eközben a várakozásokról képet adó mutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés