Előfizetői tartalom

Lassuló gazdaság, erősödő fogyasztói bizalom - mire számíthatunk az USA-ból?

Portfolio
Érdemes figyelni délután az amerikai makrogazdasági hírekre, hiszen fontos, piacmozgató adatok éreznek. Nem sokkal ebéd után jelenik meg az amerikai GDP harmadik negyedéves bővüléséről szóló első becslés, később pedig a University of Michigan által készített felmérés a fogyasztói hangulatról, mely jó indikációt adhat a fogyasztás további alakulásáról.

GDP: +2.2% Az amerikai gazdaság bővülésében egyértelmű lassulás látható az idei év adatait nézve. A GDP-növekedés az első negyedéves 5.6 százalékról 2.6 százalékra esett vissza. Ez az elemzői előrejelzések mediánja szerint tovább mérséklődött a július és szeptember közötti időszakban 2.2 százalékra. A lassulás mögött elemzők szerint a fogyasztói magatartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés