Előfizetői tartalom

Július óta nem vártak ennyien olajáremelkedést

Portfolio
Tegnapi zárószintje alatt nyitott a Brent típusú kőolaj spot árfolyama, de napon belül eddig nem tapasztalható jelentős elmozdulás. Az olajkészletek nem várt esésének hatására szerdán megpattant a kőolaj ára, azonban sokak szerint a készletek csökkenése csak átmeneti jellegű, ezért kerülhetett sor a visszaesésre. Az OPEC kitermelés csökkentése támaszt adhat az árfolyamoknak, a jövő héten emelkedhet az olaj ára.

Az olajkészletek múltheti visszaesését sokak szerint a legnagyobb amerikai olajkikötő lezárása okozta. A Luisiana Offshore Oil Port-ot a rossz idő miatt kellett lázárni, ami az amerikai olajkészletek múlt heti 3.3 millió hordós csökkenéséhez vezetett. A Reuters által megkérdezett Tetsu Emori, a Mitsui Bussan Futures stratégája szerint a kikötő leállása csak egy rövid távú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés