Előfizetői tartalom

36 éve nem látott mértékben zuhant az új ingatlanok ára az USA-ban (2.)

Portfolio
Már második hónapja emelkedik az újlakások értékesítése az Egyesült Államokban. Szeptemberben az elemzői előrejelzéseknél nagyobb volumenben találtak gazdára az újlakások, így az évesített érték 1.075 millióra növekedett. Az előző publikált adatot felfelé módosította a Kereskedelmi Minisztérium, így augusztusra 1.02 milliós évesített értékesítés látható.

A növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy az építők a lakások árait 9.3 százalékkal csökkentették augusztushoz képest. Az 2005 szeptemberéhez képest 9.7 százalékos csökkenést regisztráltak az árakban, ami a legnagyobb esés 1970 óta. Ebből következően megemelkedett kereslet csökkentette a piacon lévő lakások állományát is, szeptemberben 557 ezer piacon lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés