Előfizetői tartalom

Meglepetésre javul a német üzleti hangulat

Portfolio
Az előző havi gyakorlatilag változatlan szint után, októberben újra az üzleti hangulat enyhe javulását mutatja a német IFO Institut gazdasági környezet felmérése. Az ebből számított üzleti hangulatindex értéke a szeptemberi 104.9-ről 105.3-re emelkedett ebben a hónapban. Az elemzők romló hangulatot prognosztizáltak.

A kutatás további két almutatóját vizsgálva látszik, hogy mind a jelenlegi helyzetükkel, mind pedig a várható környezettel elégedettebbek voltak a megkérdezett vezetők, mint egy hónappal korábban. A jelenlegi helyzet indexe a szeptemberi 111.3 pontról 111.8 pontra emelkedett, míg a várakozások alindexe 98.9-ről 99.2-re nőtt.Ami továbbra is jól látszik ebből azonban, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés