Előfizetői tartalom

Ma kamatdöntés az USA-ban - előzetes

Portfolio
Ma este 20:15-kor zárul a FED Nyíltpiaci Bizottság kétnapos ülése, amelyen az alapkamat mértékéről döntenek. Az irányadó ráta jelenleg 5.25 százalékon áll, és az elemzők széleskörű előrejelzései szerint nem várható változtatás a jegybankárok részéről, ezért elsősorban a döntéshez fűzött kommentár lehet érdekes. Ebben valószínűleg azt hangsúlyozza majd Bernanke, hogy a jegybank szerepét betöltő intézet továbbra is az infláció alakulását követi szoros figyelemmel.

Várhatóan továbbra is megosztott lesz majd a Bizottság, lesznek, akik az inflációs aggodalmak miatt emelést javasolnak majd, de csak úgy, mint az előző két ülésen, most is többen lesznek majd azok, aki az alapkamat szinten tartásáról szavaznak majd. Az elemzők szerint a következő változtatás 2007 elején lehetséges, addigra pedig a makrogazdasági környezet lehetővé tesz majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés