Előfizetői tartalom

Kivár a lengyel jegybank

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem változatott irányadó kamatrátáján a lengyel jegybank. Az alapkamat értéke így a kelet-közép-európai országban továbbra is 4 százalékon áll. Elemzők szerint egyelőre még nem látható pontosan, hogy a robosztus gazdasági növekedés milyen hatással van az inflációra, ezért vár ki egyelőre a jegybank. A jövő év elején azonban lehetségesnek tartanak egy következő szigorítást.

Szeptemberben megtorpant az infláció addigi határozott emelkedése. A márciusi 0,4 százalékról 1.6 százalékra gyorsult az áremelkedés üteme augusztusra, ami stabilan maradt szeptemberben főként az üzemanyagárak csökkenésének köszönhetően. Látható, hogy bár emelkedő trendet mutat a pénzromlás üteme, továbbra is messze alatta marad a jegybank 2.5 százalékos célértékének.Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés