Előfizetői tartalom

Tovább esik az olaj ára

Portfolio
Tegnap a novemberi határidős WTI típusú kőolaj árfolyama a lélekteni 59 dolláros szintek alatt zárt, amivel megnyílt az út további mélységek felé. Az elmúlt hét csütörtöki OPEC megállapodás a vártnál nagyobb, 1.2 millió hordós kitermelés csökkentése még mérsékelten felfele vitte az olaj árfolyamát az elmúlt héten, azonban mostanra elfogyott a lendület. A csökkkenés hátterében a magas olajkészletek (amerikai olajkészletek 14%-kal haladják meg az öt éves átlagot) miatti aggodalom áll.

Az amerikai időjárás a megszokottnál melegebb, így a téli hónapok előtt a fűtőolajkészletek további gyarapodása zajlik. Meteorológusok szerint Amerika észak keleti részén még novemberben is enyhébb lesz az idő a megszokottnál, mielőtt visszaesik a decemberi és januári szokásos szintekre. A befektetők ezen a héten is az olajkészletek emelkedésére számítanak. A Bloomberg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés