Előfizetői tartalom

Ma nálunk, holnap az USA-ban döntenek róla - mi várható még a héten?

Portfolio
A mai napon nálunk, holnap az Egyesült Államokban döntenek az illetékesek az irányadó jegybanki kamatszintről, ezek az előttünk álló csonka héten a kétségtelenül a legfontosabb makrogazdasági fejlemények. Magyar szempontból lényeges lesz még a kormány szerdai ülése, melyen várhatóan véglegesítik a II. Nemzeti Fejleszti Terv operatív programjainak keretösszegeit. Ez bizonyára nem jár piaci hatással, a csütörtöki 5 és 10 éves államkötvény-aukciók eredménye azonban generálhat elmozdulásokat.

A régióban a holnapi lengyel és a csütörtöki cseh kamatdöntésre érdemes figyelni. A fejlett piaci adatok közül pedig külön figyelmet érdemel a holnapi német IFO-index, illetve a szerdai és csütörtöki amerikai ingatlanpiaci statisztikák. Csütörtökön a tartós cikkek rendelésállományának alakulása, de különösen a pénteki III. negyedéves GDP-növekedés árulkodik majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés