Előfizetői tartalom

Járai: az IMF egy problémás terület súlyosbodására is figyelmeztetett

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt pénteken megjelent összegzése a magyarországi gazdaságpolitikai konzultációk eredményéről "rendkívül korrekt megállapításokat" tartalmaz, többek között a kormányzati kiigazító csomag szerkezetére vonatkozóan (nem a helyes út főként a bevételi oldal felőli kiigazítás) - jelentette ki kérdésre válaszolva Járai Zsigmond.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybanki politikával kapcsolatos IMF-megjegyzésekre úgy reagálta mai kamatdöntési sajtótájékoztatón, hogy a tárgyalódelegáció tagjai "a monetáris szigorítással általában egyet értenek". Felhívták azonban a figyelmet arra, hogy a magyar kamatemelések hátránya: "még többen fognak devizahiteleket felvenni" a táguló magyar és fejlett piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés