Előfizetői tartalom

Váratlan csökkenés a feldolgozóipari aktivitásban az USA-ban

Portfolio
Az Egyesült Államok egyik legkorábban publikált feldolgozóipari aktivitási jelentése erőteljes lassulást jelez a várt érdemi erősödés helyett. Már második hónapja a megkérdezett feldolgozóipari szereplők többsége a piac zsugorodására számít. Ebből arra lehet következtetni, hogy az amerikai gazdaság az elkövetkező időszakban a várakozásoknál jobban lassulhat, a részmutatókat vizsgálva azonban vegyes a kép.

A felmérésből készített FED-index értéke az előző havi -0.4-ről -0.7-re csökkent. Az elemzői előrejelzések 6.5 pontot prognosztizáltak. A komponensekből azonban csak fele csökkent, a másik fele viszont erősödött. Pozitív az új megrendelések, szállítások és a foglalkoztatottság indexének megugrása. Így a teljes kép picivel kedvezőbb, mint amit a headline adat mutat.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés