Előfizetői tartalom

Szivárognak a részletek a 2007-es büdzséről - négy évig "befagyasztanák" az adókulcsokat?

Portfolio
Az államháztartási hiány pénzforgalmi szemléletben a GDP 8.2%-át teheti ki jövőre, 4.1%-át 2008-ban, 3.3%-át 2009-ben és 2.9%-át 2010-ben - ezekkel a számokkal készül a jövő évi költségvetés a Világgazdaság információi szerint. Amennyiben a Pénzügyminisztérium terveinek megfelelően a büdzsé még az idén átvállalja a Nemzeti Autópálya Zrt.-től a sztrádaépítésekkel kapcsolatos adósságot, akkor jövőre a pénzforgalmi deficit 6.8%-os, azaz az eredményszemléletű hiányszámmal egyező mértékű lehet.

A lap információi szerint a 2007-es költségvetés döntően a konvergencia-programban rögzített peremfeltételek, intézkedések alapján készül, de néhány eddig nem ismert elemmel is kalkulál a kabinet. Az egyik fontos ezek közül, hogy a magánszemélyek különadója évi 6.7 milliós jövedelem felett lépne be a nyáron jelzett 6.3 millióval szemben (szolidaritási adó). Szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés