Előfizetői tartalom

Nagyobbat vágott az OPEC, emelkedik az olajár

Portfolio
Az OPEC országok tegnap megállapodtak, hogy csökkentik napi kitermelésüket, de a korábbi 1 millió hordós megegyezés helyett 1.2 millió hordós napi kitermeléscsökkentésről határoztak (a jelenlegi kitermelési szintekről) és kilátásba helyezték, hogy a decemberi ülésen további csökkentés jöhet. Ez meglepetésszerűen érte a piacot, a hatás nem maradt el. A WTI típusú nyersolaj novemberi határidős árfolyama a tegnapi erősödést követően ma tovább menetelt felfele, a jegyzések már 1.5%-os pluszban, 59.4 dollár közelében tartózkodnak.

Kapcsolódó cikkünk2006.10.19 16:13Fókuszban az OPEC ülés - Csökkentenének a szaúdiakAz emelkedő olajkészletek hatására hanyatló olajárak megállításának érdekében határozott az OPEC (olaj világkitermelésének 40%-a) kitermelésének csökkentése mellett. A csökkentés mellett tette le voksát Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb kitermelője is. A napi kitermeléscsökkentésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés