Előfizetői tartalom

IMF az egykulcsos adórendszerről: nem minden arany, ami fénylik

Portfolio
Illúziónak bizonyulhatnak azok a hosszabb távú előnyök, amelyek miatt bizonyos országok vállalták az egykulcsos adórendszer bevezetésével járó átmenetinek gondolt áldozatokat - figyelmeztet friss elemzésében a Nemzetközi Valutaalap (IMF). A dokumentum szerint az adóbevételek a legtöbb országban csökkentek, miközben az adórendszer nem mindenhol vált átláthatóbbá.

A Világgazdaság összefoglalója szerint egykulcsos személyi jövedelemadót vezetett be a három balti ország, majd Oroszország, Ukrajna, Szlovákia és Románia is. Utóbbi két országban a társasági nyereségadó kulcsa is azonossá vált az SZJA-éval, sőt Szlovákiában az ÁFA is az egységes, 19 százalékos mértékre változott (illetve számos adókedvezményt megszüntetett a pozsonyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés